top of page
informatikai_tanacsadas
Szoftverfejlesztes
Weboldal készítés
Weboldal tartalomírás
seo_elemzes
SEO - keresőoptimalizálás
Rendszergazdai szolgáltatások
Informatikai oktatás
Informatikai tanásadás

Informatikai tanácsadás

Informatikai tanácsadás

IT tanácsadás szolgáltatásunk szinte nélkülözhetetlen egy ügyviteli rendszerbevezetés során. IT tanácsadásunk révén olyan stratégiai- megoldási ütemtervet alakítunk ki közösen, amely összehangolja az IT stratégiát a vállalkozásod üzleti folyamataival. Az üzleti igények és workflow áttekintésével, munkafolyamatok informatikai támogatásával mozdítjuk el a vállalkozás működését egy jobban működő, korszerűbb  infrastruktúra irányába.

A folyamatosan változó informatikai infrastruktúra megköveteli, hogy a vállalkozás minél hatékonyabban reagáljon a gyorsan változó üzleti kihívásokra, a költséghatékonyság- és a produktivitás növelésének együttesével. Aki nem tart lépést a fejlődéssel, lemarad azokhoz képest, akik viszont lépést tudnak tartani. A Mediaorigo szakértő kollégáinak széles szakmai tapasztalata alapján, valamint az alkalmazott megoldásaink és javaslataink által segítjük a gazdaságos, racionális döntéseken alapuló informatikai infrastruktúrák kiépítését.

Segítséget nyújtunk a döntéshozók számára az üzleti célok elérését szolgáló informatikai megoldások meghatározásában és kiválasztásában, a lehetséges alternatívák- és a kapcsolódó kockázatok megfogalmazásával egyidejűleg.

A Mediaorigo leveszi a szakmai terheket a beruházó válláról és garantáljuk, hogy a legkorszerűbb és beruházási igényhez igazított technológiai- és strukturális megoldásokkal szolgálunk.


Mit kaphat a Megbízónk az IT tanácsadás keretében?
 

 • Egy informatikai szakértők általi rendszerátvilágítást, állapotjelentést: hogy pontosan milyen rendszerei és alkalmazásai vannak, illetve azok mennyire vannak kihasználva, mennyi „tartalék” van bennük, hogyan lehetne jobban kihasználni

 • Igényösszesítő felmérést: Együttműködve az Ügyféllel, interjúk segítségével részletesen felmérjük a fejlesztési szándékot és az elvárásokat, a fejlesztésre okot adó hiányosságokat, problémákat. Az igények és tervek mentén felmérjük a rendelkezésre álló infrastruktúrát és a kapcsolódó munkafolyamatokat. Végül ezek összességéből részletes követelményspecifikáció jön létre a leendő rendszerrel kapcsolatban

 • Javaslattételt: A megegyezésnek megfelelő formában javaslatot teszünk az optimális, legjobb ár-érték arányú megoldásra

 • Önálló rendszertervet: Új rendszerek kialakításához- vagy a már meglévő rendszerek fejlesztéséhez, átalakításához pontos rendszerterv elkészítését, amely nem csupán az aktuális igényeket szolgálja ki, hanem rugalmasan alkalmazkodik a jövőben várható változásokhoz is.

 • Megvalósítási projekttervet: amely tartalmazza a véglegesített elvárásokat szerint elkészített rendszerterv mérföldköveit illetve a kivitelezés pontos határidőit


Egy optimálisan működő – költséghatékony, egyben minden munkafolyamatot maximálisan támogató – informatikai infrastruktúra kialakítása átfogó látásmódot és nagy szakértelmet igényel. A szervezetek többsége működőképes, az ad hoc módon vásárolt és összeállított IT eszközök segítségével is, de a fennakadások, váratlan problémák a leggyakrabban a komplex szakértő tervezés hiányából adódnak. Tüzet oltani pedig mindig költségesebb és nehezebb feladat, mint megelőzni azt.

Szoftvrfejestés

Szoftverfejlesztés

Szoftverfejlesztés

Szoftverfejlesztési projektjeink során az elsődleges számunkra a megtérülő munka, aminek legfontosabb alapja

 • az ügyfél elégedettsége

 • a tiszta riportolás

 • az átlátható munkavégzés,

 • a korai tesztelhetőség, vagyis Megrendelőnk ne csak dokumentáció és képernyőképek szintjén láthassa az általa megrendelt fejlesztések alakulását, hanem részmoduljait mielőbb kipróbálhassa, vagy egyes esetekben már a végső átadás előtt is használatba vehesse, teszt üzemre vagy akár éles üzemre.


Alapvetően fontos számunkra az, hogy Megrendelőnkkel bizalmi kapcsolat alakuljon ki,  hogy tudjatok bízni bennünk és lássátok, hogy a befektetéseitek – kiváltképp, ha kockázati tőkeforrásból származik – helyes felhasználásra kerülnek, és egyértelműen megtérülő beruházást jelent számotokra. Mindamellett fontos, hogy a megtérülési időfaktort minimalizálni tudjuk. Kiváltképp fontos számunkra az átadott termék minősége, üzemben tartásának költségminimalizálása, az üzemben tartásával kapcsolatos rendelkezésre állás minél teljeskörűbb támogatása.

A Mediaorigo számos olyan nemzetközi és hazai környezetben is bevált módszertant alkalmaz, amely elősegíti a professzionális munkát és ügyfelei elvárásainak maximális kielégítését. Szoftverfejlesztési projektjeinknél leggyakrabban a Scrum agilis szoftverfejlesztési modellt használjuk.

Webolda készítés

Weboldal készítés

Általánosságban

Rengeteg weboldalkészítési megoldás létezik manapság, mégis nagyon kevés, ami beváltja a hozzá fűzött reményeket! Ám miért is van ez? Egy hatékony és jól működő weboldalt ugyanis meg kell tervezni, meg kell szövegezni, megfelelő webergonómiát kell kialakítani hozzá.. és még nem is beszéltünk integrált ügyviteli rendszerrel történő egybekötésről, CRM felületről, adatkezelésről, arculati kialakításról!  Csak a felsorolásból is látszik, hogy egy professzionális weboldalhoz kellő szakértelemmel kell rendelkezni- és nem lehet megspórolni azt a minimális időmennyiséget, amitől valami jó lesz.

 

Mi a Mediaorigonál arra törekszünk, hogy az általunk készített weboldalakat, webáruházakat és ügyfélkezelő rendszereket különösebb informatikai ismeretek nélkül is, egyszerűen lehessen használni, ugyanakkor csak professzionális kivitelezésben dolgozunk, ahhoz viszont rá kell szánni a megfelelő időt és anyagi ráfordítást. Amennyiben valaki ezt megteszi, a siker útjára lép. Az úton viszont vezetni kell a megrendelőket, ami megfelelően felkészült szakemberekből álló hátteret is feltételez. A Mediaorigonál minden személyi feltétel adott, hogy sikerre vigyük ügyfeleink weboldallal kapcsolatos terveit!

Bízzad ránk magad!

A Mediaorigo által készített weboldalakkal több pénzt fogsz tudni keresni, kevesebb adminisztrációval. Automatizált értékesítési folyamatainkkal csökkentjük az adminisztrácós terheket és növeljük a vásárlások kosárértékét. Bizalmat építünk az érdeklődőidben a vállalkozásod iránt, és segítünk legyőzni a konkurenciádat! Felmérjük a versenytársaid online jelenlétét, kidolgozzuk az Internetes ügyfélszerzési folyamataidat. Ám mindenekelőtt olyan weboldalt-, vagy webáruházat készítünk neked, melyre büszke leszel!

Turisztikai weboldal

Egy mai turisztikai weboldal felhő alapú, egyedi tartalommal rendelkezik, ügyvitelbe integrált, ahol a foglalási folyamatok automatizáltak. Biztosított a bankkártyás fizetés és integrálva van az adott turisztikai piac legtöbb tour operátorának árualapja a rendszerbe, ami a lehető leghamarabb frissül. A Mediaorigo által nyújtott weboldallal- és ügyvitellel kapcsolatos szolgáltatási portfólió minden szempontból a legszélesebb tudástárral rendelkező megoldásokkal rendelkezik Magyarországon. Tegyél minket próbára!

Weboldal tartalomírás

Mi különböztet meg Téged versenytársaidtól? Az egyszer biztos, hogy az egyik legfontosabb tényező ma a weboldalak és tartalmak tekintetében, hogy egyediek legyünk! Nem szabad beállni a sorba, amit a Google- és egyéb keresők is nagyra értékelnek! A kérdés már csak az, hogy van-e olyan szakember a közeledben, aki egyedi és jó tartalmakat tud írni? Általában nincs kellő erőforrás erre a cégeknél, vagy nem kellő képen professzionális az erre kinevezett szakember. Jó hírünk van, mi ebben is segítünk! :)

A Mediaorigo rendelkezik olyan tartalomfejlesztőkkel, akik ügyfeleink igénye és stílusa szerint megírják azokat az egyedi tartalmakat, amelyek leginkább elősegítik ügyfeleink kommunikációját. Nemzetközi (többnyelvű) kommunikációs igény esetén is állunk rendelkezésetekre!
 

Weboldal tartalomírás
SEO - elemzés

SEO - elemzés

Keresőoptimalizálás alapok

Mindennapi keresőoptimalizálási munkánk során a tartalmi SEO egy rendkívül fontos összetevő, mellyel Magyarországon már sokszor közel önmagában elérhetjük a Google top helyezéseit. A keresőoptimalizálással nagyon sok pénzt spórolhatunk meg akár az organikus elérések-, akár a hatékonyabb kampányráfordítások által.

Már meglévő weboldaladat szinte biztos, hogy SEO szempontból optimalizálni lehet, azonban ezt a keresőoptimalizálási lépések előtt fel kell tárni. Az elemzési dokumentáció akár a több száz oldalt is elérheti, attól függően, hogy az elemzés alatt álló weboldal milyen mélységi struktúrával és mennyi aloldallal rendelkezik. Az elemzés befejező dokumentációja egy olyan javaslati dokumentum, amelynek esetleges elvégzésével weboldalad optimálisabb lesz a keresők általi követelményeknek. Az optimálisabb weboldalak előnyösebb helyeken szerepelnek bizonyos kulcsszavakra a Google és egyéb keresőkben, így könnyebben megtalálhatóakká válnak a potenciális ügyfelek számára.

SEO - keresőoptimalizálás

SEO - keresőoptimalizálás

Keresőoptimalizálásról általánosságban

Ahhoz, hogy egy weboldal jó helyen szerepeljen a keresők találati listájában, néha hónapokra vagy évekre is szükség lehet. Ám léteznek olyan kifejezések is, ahol egész jó eredményt lehet elérni akár 1-2 hét leforgása alatt. Sőt, néha akár napon belül is. Ha egy weboldalt szeretnénk a megfelelő módon SEO-zni, akkor mielőtt beleugrunk a feladatba, érdemes tisztába lennünk a keresőoptimalizálás alapjaival.


Bár a különböző algoritmusok több száz faktort is figyelembe vesznek, amikor egy oldalt elemeznek, a rangsorolás 3 legfontosabb tényezője az elmúlt 5-10 évben azért nem változott.

A mai napig ez a három elem határozza meg leginkább, hogy egy oldal hol szerepel a Google rangsorában:

 

 1.     Milyen az oldal technikai keresőoptimalizálása?

 2.     Milyen az oldalon található tartalom optimalizáltsága (on-page SEO)?

 3.     Hány egyéb hiteles oldal hivatkozik az adott oldalra (off-page SEO)?


Ha egy oldal esetében ez a 3 tényező lényegesen jobb, mint az össze versenytársé, akkor joggal várható, hogy ez a helyezésekben is megmutatkozik. És ez a gyakorlatban is így van.

Mi segítünk, hogy a három alap tényező mellett a további fontos apróságok is mindinkább a helyükre kerüljenek!

Rendszergazdai szolgáltatások

Üzleti célok

A Mediaorigo küldetése elsősorban, hogy partnereink, akiknek weboldallal- vagy ügyvitellel kapcsolatos szolgáltatást is biztosítunk, így mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve magánszemélyek részére nyújtsunk költséghatékony, professzionális informatikai megoldásokat és szolgáltatásokat. Szolgáltatásunk kitűnő választás lehet azoknak akiknek felesleges pénzkidobás lenne főállásban rendszergazdát, informatikust, webfejlesztőt vagy rendszermérnököt alkalmazniuk. Szolgáltatásainkat azon cégek és egyéni vállakozók részére is ajánljuk, akik szerverteremben elhelyezett szervereiket vagy vps és cloud (virtuális) szervereik eseti vagy időszakos üzemeltetésére, karbantartására keresnek IT szakembereket.

Önnek is szüksége van megbízható rendszergazdára
 

 • aki megtervezné és megépítené a vállalat informatikai rendszerét?

 • aki beállítaná a routert, a WiFi-hálózatot és okoseszközöket?

 • aki segítene szervert választani, és rá lehetne bízni a konfigurálástól

 • az informatikai üzemeltetésig minden feladatot?

 • aki otthon van a virtualizációban?

 • aki gondoskodna az adatok biztonságáról és mentéséről, minimalizálná  az adatvesztés lehetőségét?

 • aki telepíti, karbantartja informatikai eszközeit, perifériáit?

 • akit csak fel kellene hívni, és akár távolról is megoldaná

 • akitől meg lehet kérdezni bármit az informatikával kapcsolatban?

 

Informatikai technológiák, amelyekkel elsődlegesen foglalkozunk

 • Windows rendszerek: az asztali és szerververziók mindegyike

 • Exchange szerverek

 • Hálózati technológiák, hálózat építés

 • WiFi-technológiák: otthoni, kisvállalati és enterprise rendszerek

 • Routerek, switchek, NAS-ok és egyéb hálózati eszközök

 • Virtualizáció: Hyper-V és VMware technológiák

 • Levelezőszerverek

 • Felhő alapú szolgáltatások (AWS, Google)

Rendszergazdai szolgáltatsok

Informatikai oktatás

Nem hagyjuk magunkra ügyfeleinket!

Elsősorban azon ügyfeleinknek, akiknek szolgáltatunk (szoftvert licencelünk, szolgáltatást biztosítunk), support jelleggel- és igény szerint bővített órakeretben akár vezetői-, akár csoportos vagy akár szekciókra bontottan az egész vállalatnak tudunk informatikai oktatást és betanítást biztosítani. Fordulj hozzánk bizalommal!
 

Informatiai oktatás
bottom of page